OVER ONS

Be You

05 Oct 2020

Waarom en hoe ik hieraan begonnen ben is een vraag die me vaak gesteld wordt maar evengoed, die ik mezelf stel. Zoals men vaak zegt bij het hebben van kinderen ‘Had ik het geweten ik was er nooit aan begonnen maar ik zou ze voor geen geld van de wereld willen missen.’ ‘No pain, no gain.’ Zegt men soms ook wel eens. Want allen staan ze voor een periode in je leven waarin je te rade ging bij jezelf; je verlangen en dus tegelijk je angst. Dat je erin sprong of het in de ogen keek, met bloed, zweet en tranen, met vallen en opstaan, en uiteindelijk belandde in een modus van trots maar evengoed verlies. Kiezen is verliezen zeggen ze vaak, alsook zegt men ‘niet kiezen is blijven staan’. En beide zijn ok; Of je gaat voor een evenwicht, of je gaat voor een keuze. De keuze op basis van je verlangen brengt je in evenwicht en je evenwicht blijft, zolang je keuze aansluit bij je huidig verlangen.

Ik werd een lange poos geleden bewust van mijn professioneel verlangen; ik zou mijn eigen baas zijn, ik zou mijn ziel en zijn in mijn werk leggen, ik zou mensen enthousiasmeren vanuit mijn eigen passie en de creativiteit zou altijd centraal staan. Wat ik ook doe. Maar 1 ding is zeker. Ik zal altijd psycholoog zijn en altijd een ondernemer. Al is het zonder cliënteel en zonder een bedrijf. Het is wie ik ben.

Al ben ik er evengoed van overtuigd dat dat kan en mag verschuiven doorheen je leven. Soms neemt er een ander verlangen van je over en dien je te herschrijven en te heroriënteren. Hoe minder angst je hiervoor hebt, hoe gemakkelijker je je doorheen het leven kan slaan. Spring, dans, ontwijk, loop, kuier, afhankelijk van je zijn toen, je zijn nu en je zijn dan. Alle drie zijn ze van tel en ze vormen dé puzzel in functie van je kompas. Exact dat is waar ik van overtuigd ben dat dat de kern van psychotherapie is. Het gaat niet enkel over het verleden, ook niet enkel het nu of enkel de doelen in de toekomst; ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en verschuiven continu.

Vandaar ik koos in de groepspraktijk voor een combinatie van verschillende disciplines, waaronder psychologen die je verhaal van toen in kaart brengen om je te kunnen gaan positioneren in het nu, tegenover anderen en jezelf om van daaruit je richting te vinden in de toekomst. En wie kan dat beter doen doorleven en praktiseren dan therapeuten en coaches?

We doen dit via Spreken en Doen, simpele woorden maar grote betekenaars. We zijn sprekende wezens, of het nu via de taal of ons lichaam is. Leren spreken over jezelf is een uitdaging en helend op zich, ik daag jullie uit! Horen wat je lichaam je vertelt is verrijkend en bewustmakend van wie we waren, zijn en zullen worden.

Dus, lieve mensjes, Groepspraktijk De Mens, is er voor ieder van ons, met of zonder psychische symptomen. Je persoonlijke bewustwording en dus ontwikkeling staan er centraal. 

Tot binnenkort!

Ellen Bisschop

Geschreven door
Ellen Bisschop

Share

Bekijk ons aanbod

Ontdek ons aanbod

Volledig aanbod

Heb je een vraag?

Kom gerust even langs

Contacteer ons