AANBOD

Fonkel door Joke De Winde

07 Oct 2020

Fonkelende ogen vertellen veel.

Het kunnen de ogen zijn van een ouder in wording of de ogen van een nieuw leventje.

Maar wat kan je doen als dit niet loopt zoals verwacht of gehoopt? Als je ondersteuning nodig hebt in deze zoektocht? Of als je te kampen hebt met verlies?

Dan kan een begeleiding van een ervaren team heel waardevol zijn. Je verhaal kunnen doen zonder dat er geoordeeld wordt, de emoties mogen delen en leren helen, opnieuw oefenen in verbinding met jezelf en elkaar.

In deze fase zijn er nog altijd vele gevoelens en ervaringen die niet eenvoudigweg worden uitgesproken, die aandacht en mildheid verdienen. Dat wat we soms als taboes benoemen of daar waar geen woorden voor zijn.

Bij Groepspraktijk De Mens staat een enthousiast, multidisciplinair team klaar om met jou/jullie het fonkel-traject op maat uit te werken. Zoals de slogan zegt: spreken doet doen en doen doet spreken. Er is begeleiding voorzien in gesprek, als ook in lichaamsgerichte therapie. Dat laatste wordt hier even verder toegelicht vanuit een persoonlijk verhaal van dans- en bewegingstherapeute Joke De Winde.

“Al van jongs af aan word ik erg blij van dans en beweging. Het geeft mij een manier om me uit te drukken in alles wat ik voel. Na een lange zeker niet altijd gemakkelijke weg als danseres kwam ik in contact met het therapeutische vakgebied van dans en beweging. Dat heet dan, niet onlogisch, dans- en bewegingstherapie, een onderdeel van creatieve therapie, wat naast beeldende -, muziek- en dramatherapie staat. Het geeft me ongelooflijk veel voldoening om met mensen via het lichaam therapeutisch te kunnen werken. ‘Hoe gaat dat dan in zijn werk?’ wordt mij vaak gevraagd. Wel, dat is vaak moeilijker uit te leggen dan te doen, zeg ik dan. In grote lijnen omschrijf ik het als ‘iets meer aandacht voor het voelen dan voor het denken. En met voelen onderzoeken we welke fysieke sensaties iemand kan waarnemen in bvb. een stresssituatie, als ook welke emoties.’ Van daaruit werk ik heel intuïtief in waar het lichaam ons naartoe leidt.”

Lichaamswerk kan erg belangrijk zijn in het doorleven van het proces rond kinderwens of in het verwerken van een traumatische ervaring. Bij dat laatste spreken we over complex trauma bij een langere periode in een onveilige situatie in de kindertijd of een enkelvoudig trauma bij een zeer ingrijpende gebeurtenis die overweldigt zoals bvb een natuurramp, een miskraam,...


Ook deze processen kunnen meegenomen worden in het Fonkel-traject om zo steviger te kunnen staan in jouw fonkelend verhaal.

Joke De Winde

Geschreven door
Joke De Winde

Share

Bekijk ons aanbod

Ontdek ons aanbod

Volledig aanbod

Heb je een vraag?

Kom gerust even langs

Contacteer ons