AANBOD

Make-Up Your Mind

04 Oct 2020

Wat doet een visagiste in hemelsnaam in een groepspraktijk tussen therapeuten en psychologen? Wel, terechte vraag. We beginnen misschien best bij het begin! Dan zijn jullie volledig mee in het verhaal.

Mijn naam is Sarah De Bock en ik ben make-up trainer bij Cachet of ook visagiste.

Let op, niet doorsnee maar een beetje anders dan anders.

Eerst en vooral, Cachet is mijn eigen onderneming, mijn 4e kindje dat ontstond uit een burn-out. Geboren in 2018.

Ik studeerde af als leerkracht haartooi en schoonheidszorgen. Ik gaf 1 jaar les en koos al snel voor een commerciële job in de telecomsector. Ik bleef er hangen en hangen. De weinige tijd die er was spendeerde ik aan mijn grote passie: Make-up. Bij wijze van hobby, want ik sport niet graag.

Het lange hangen in mijn toenmalige job, zorgde dus voor een mooie carrière met als “kers op de taart “ een uitgeblust lichaam. Daar ben je dus niks mee…

Bezige bij als ik ben, ging ik al snel op zoek naar hulp en volgde een loopbaanbeleiding. Wat dreef mij, wat boeide mij en wat gaf me energie?!

Zo ontstond Cachet: een make-upstudio waar ik alle elementen die voor mij waardevol zijn, samenbracht. Mensen, make-up, kennisoverdracht, kleuren, inspireren, spreken en ondernemen. Ik zet mensen héél bewust vooraan mijn opsomming, omdat ik met mijn passie voor make-up eens iets totaal anders wou doen, dan wat doorsnee is.

Maar hoe moest ik dit in hemelsnaam gaan doen? Ik had het idee en de goesting. Het zou iets worden met “opkrikken van zelfbeeld” bij “buitenbeentjes in de maatschappij“.


Ik kende Ellen al langer en deelde mijn verlangen om zelfstandig aan de slag te gaan. Ze gaf me de “schop onder de kont“ om ervoor te gaan. Hoe meer vorm mijn idee kreeg, des te duidelijker werd het dat we eigenlijk best wel konden samenwerken.

Op een bepaald moment vloeide alles ineens samen, alsof het zo moest zijn.

We gingen voor: ”Je binnenkant restaureren door de voorgevel een nieuw likje verf te geven”. In een interview voor het Nieuwsblad, werd Ellens visie op deze manier verwoord: Wij hebben psychologen om mee te babbelen, maar op dat spreken zit een limiet. Daarom werken wij ook met andere therapeuten en coaches die met je lijf aan de slag gaan. Door je vooruitgang in een therapieproces ook aan de buitenkant vorm te geven, geef je in omgekeerde richting een boost aan je zelfvertrouwen. Dat kan met yoga of dans bijvoorbeeld, en dus ook met beauty.”

Logisch hé als je het zo leest.

Vandaag, want we zijn intussen al 2 jaar verder, uit onze vaste samenwerking zich momenteel, in het op weg helpen van transpersonen in hun zoektocht binnen de genderidentiteit. Hiervoor richtte Ellen Gender-SPOT op. Alsook werk ik op individueel niveau met ‘Make-Up your mind’, waarbij ik vorm geef aan de veruiterlijking van de binnenkant, je identiteit. En dan ben ik ook nog heel enthousiast om aan te kondigen dat ik vanuit mijn talloze ervaring in communicatie zal meewerken aan de training PIT, een groeitraining voor volwassenen.

Ik ben de mensen die ik intussen leerde kennen, dankbaar. Dankbaar voor het vertrouwen om hun verhaal te delen over een veelal hobbelig parcours en om de moeilijkheden in hun zoektocht te willen delen. Het kennen van hun verhaal, het weten waar men naar verlangt, geeft me de mogelijkheid telkens weer héél gericht te kunnen werken en mensen op deze manier te laten stralen in hoe ze zich het best voelen.

En merci aan Ellen, voor de extra push een aantal jaren geleden. Trouwens nog eenvmooi wistje datje: ze schonk me bij de opstart een zeer mooi en origineel presentje.

Sarah De Bock

Geschreven door
Sarah De Bock

Share

Bekijk ons aanbod

Ontdek ons aanbod

Volledig aanbod

Heb je een vraag?

Kom gerust even langs

Contacteer ons