Contact

De Mens

Haeghensgoed 13
9270 Laarne

Inschrijven

De Mens | BOOMing
369
page-template-default,page,page-id-369,qode-social-login-1.0,ajax_leftright,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,paspartu_enabled,menu-animation-underline-bottom,fs-menu-animation-underline,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive
 

BOOMing

BOOMing

Nele en Sarah geven de BOOMing vaardigheidstrainingen voor kinderen. BOOMing is een psychosociale weerbaarheidstraining waarbij we aan de hand van bewegen, spelletjes, doen en ervaren, kinderen willen laten groeien in zelfvertrouwen, sociale vaardigheden, zelfstandigheid en weerbaarheid. We starten niet vanuit de problemen en klachten van kinderen maar proberen de krachten van elk kind te ontdekken en te versterken. Zo gaan problemen uiteindelijk afnemen en kan het kind zich op een gezonde manier verder ontwikkelen.

De trainingen zullen vermeld worden in de rubriek Activiteiten. Ook inschrijven kan op deze website.

Folder

In de zomervakanties worden er BOOMing kampjes voorzien! Je kan de aanvang van deze trainingen en sessies opvolgen via Facebook en op deze website via de link Nieuws. Je kan je hiervoor ook inschrijven op deze website.

DeMens-6551

BLOOMing

DeMens-6546

Onder leiding van Nele en Sarah wordt de vaardigheidstraining gegeven voor jongeren van 13 t.e.m. 16 jaar. Op een bewegende en ervaringsgerichte manier wordt er in groepjes van maximaal 6 jongeren gewerkt.

 

Met BLOOMing gaan we vooral focussen op het versterken van de assertiviteit van jongeren. Aan de hand van spelvormen, creatieve methodes en reflectie willen we jongeren laten ontdekken wie zij zelf zijn, met hun eigen krachten en groeipunten. Zo gaan we samen een traject aan waarbij de jongeren kunnen groeien in zelfvertrouwen en emotieregulatie. Samen met de anderen oefenen we tegelijkertijd aan onze sociale vaardigheden: wie ben ik in relatie tot de ander? Waar liggen mijn grenzen en die van een ander? Hoe ga ik om met conflicten? Wat betekent vriendschap voor mij?

 

In de zomer gaan we van start met een tweedaags kamp in het weekend van 17 en 18 augustus. In de toekomst gaan we van start met een trainingstraject. Gelieve bij interesse dit aan ons te melden, zodat wij jullie alvast kunnen pre-registreren. Bij voldoende inschrijvingen (vanaf 4 jongeren) laten wij de training van start gaan.