Contact

De Mens

Haeghensgoed 13
9270 Laarne

Inschrijven

De Mens | Carlo Van Hulle
316
page-template-default,page,page-id-316,qode-social-login-1.0,ajax_leftright,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,paspartu_enabled,menu-animation-underline-bottom,fs-menu-animation-underline,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive
 

Carlo Van Hulle

HARTCOHERENTIE – YOGA

Groepspraktijk_De_Mens_website-37

Optimaal gezond en gelukkig ouder worden

Glimlach, adem en neem de tijd

Wie ben IK als mens?

Mensen begeleiden, coachen, naar meer innerlijke rust in het dagelijkse leven, door positieve ervaringen te delen, emoties een plaats te geven of te laten loskomen. Op zoek gaan naar de diepere waarden van het leven, zoals terug te vinden is in het 8- voudig pad van de  Yoga – filosofie.

Wat vind ik leuk aan groepspraktijk DE MENS?

Dit fantastische project van Ellen ondersteunen en helpen uitbouwen naar een kwalitatieve, mensgerichte groepspraktijk binnen de geestelijke gezondheidheidszorg. Samen in teamverband, met enthousiaste collega’s een groepspraktijk uitbouwen voor lichaam en geest waarin we een waaier aan specialisaties aanbieden. Het is een groepspraktijk waar ik als mens samen met mijn cliënt kan bouwen aan een gezonder, gelukkiger persoon, die los komt uit een moeilijke periode. Een periode waar iedereen op een bepaald moment in zijn leven mee kan geconfronteerd worden: stress, verdriet, ongeluk, verlies, …

Waarvoor kan je bij mij komen SPREKEN?

Als hartcoherentiecoach kan je me opzoeken om beter met stress te leren omgaan en een burn-out te vermijden of te behandelen. Hartcoherentie is op mijn pad gekomen in een periode waar stress langzamerhand de bovenhand nam. In hartcoherentie gaan we op zoek naar innerlijke rust. Via een vierstappenplan coachingtraject leren we op een specifieke manier ademen waardoor het zenuwstelsel in balans komt en  de status van hartcoherentie kan worden bereikt. Via biofeedback meten we dit objectief en tastbaar. Tijdens dit traject krijg je het stressmechanisme in een heldere taal uitgelegd. Hartcoherentietraining is veel meer dan een stress-reductiemethode en is wetenschappelijk onderbouwd.

Hartcoherentie vindt zijn toepassing  bij burn-out, CVS, chronische hyperventilatie, stressgerelateerde klachten.

Wat kan je bij mij komen DOEN?

Samen een pad uitbouwen waar je jouw lichaam en geest tot rust brengt in een hectische leefomgeving en beter leert omgaan met stresserende momenten en situaties. Dit doen we in de Yin Yoga, individueel of in groepslessen. Yin Yoga brengt harmonie tussen lichaam en geest.  Het brengt jezelf terug in evenwicht. Een zachte weg naar innerlijke rust. Wees goed voor je lichaam in een omgeving waar weliswaar onze levensduur toeneemt maar het aantal chronische verouderingsziektes evenzeer toenemen met de leeftijd (hart- en vaatziekten, diabetes, obesitas, kanker en hersenbloedingen zijn de vijf belangrijkste maar stress en burn-out nemen hiertussen steeds meer een prominente plaats in). We brengen onze aandacht naar binnen, leren mediteren.  In een ontspannende houding maar met als doel om onze spieren, gewrichten en bindweefsel (fascia) te rekken en te stretchen. Deze vorm is toegankelijk voor iedereen (leeftijd is niet belangrijk ,slank of volslank, lenig of niet, …). We geven aandacht aan het fysieke, het mentale, het emotionele en ons energetische lichaam. In een reboundhouding voelen we hoe de energie (prana, chi) stroomt in ons lichaam. Er is ook aandacht aan Yang Yoga Asana’s (houdingen zoals Zonnegroet, Krijger, Cobra …) zowel individueel als in groep gaan we dieper naar onszelf op zoek  en ontdekken we de spirituele wereld.

Wat heb ik allemaal GEDAAN?

Hartcoherentiecoach – Yoga lesgever individueel en in groep (specialisatie Yin Yoga in groepspraktijk De Mens). Ik volgde ook bijkomende opleidingen zoals Afslankings- en – Sportvoedingsconsulent. Naast een ruime leidinggevende ervaring in de profit sector ben ik vooral een enthousiaste coach-trainer en lesgever. In de farma-wereld (klassieke- homeopatische- en orthomoleculaire geneeskunde)  leerde ik het lichaam kennen in al zijn vormen (anatomie, fysiologie, pathologie, therapie, …) Bijkomend werk ik ook deeltijds als kinesitherapeut in een woonzorgcentrum en zie ik dagelijks hoe belangrijk het is om “optimaal” gezond ouder te worden. Ik ben er ook referentiepersoon mobiliteit, ergocoach en verantwoordelijke voor het tilbeleid. De opleidingen Yin Yoga, Meridianen, vervolgcursus Yin Yoga en Chakra meditatie, zijn afgerond. Ik kijk met veel enthousiasme uit naar de komende Qigong en Thai Chi vorming.