Contact

De Mens

Haeghensgoed 13
9270 Laarne

Inschrijven

De Mens | Ellen Bisschop
243
page-template-default,page,page-id-243,qode-social-login-1.0,ajax_leftright,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,paspartu_enabled,menu-animation-underline-bottom,fs-menu-animation-underline,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive
 

Ellen Bisschop

PSYCHOLOOG – PSYCHOTHERAPEUT

Groepspraktijk_De_Mens_website-13

Open your arms to change, but never let go your loving kindness

Wie Ben IK Als Mens?

Steeds bereid tot verandering en groei, met een zo weinig mogelijk ‘moeten’ en met een zoveel mogelijk ‘mogen’, is waar mijn verhaal zich rond breit. Met andere woorden; idealisme, dromen en creativiteit met een stevige ondergrond van realiteit, eenvoud en echtheid is waar ik van hou.

 

Wat Vind Ik Leuk Aan Groepspraktijk DE MENS?

Groepspraktijk De Mens is voor mezelf de mooie mengelmoes tussen mijn passie voor ondernemen en mijn liefde voor psychologie. Ik kan er beide in uitleven, ontdekken en ontwikkelen. De groepspraktijk ontstond bij mij vanuit een nood aan complementariteit binnen de geestelijke gezondheidszorg van spreken en doen, van lichaam en geest. Zonder het te moeten opsplitsen in een medisch versus een paramedisch discours, leek het mij van belang zowel SPREKEN als DOEN aan bod te laten komen in de persoonlijke groei van een mens. Ondertussen bestaat deze praktijk uit fantastische collega’s met eenzelfde visie die niet alleen de patiënt en de cliënt laten groeien maar ook elkaar.

 

Waarvoor Kan Je Bij Mij Komen SPREKEN?

Een nieuwe weg inslaan of eenzelfde pad op een andere manier bewandelen, een evenwicht vinden of een keuze kunnen maken is niet altijd evident. Psychotherapie of psychologische begeleiding is daarom eerder een bevestiging van ieders sterkte. Het is van belang voor ieder van ons omdat je de uitdaging aangaat met jezelf. Onbevooroordeeld luisteren naar jouw vrijuit spreken is mijn beginpunt. Het tempo bepaal je zelf, zolang je maar de auteur bent van je eigen verhaal.

Zowel jongeren, volwassenen, ouderen, koppels als gezinnen zijn welkom voor psychologische begeleiding en psychotherapie. Mijn werkWIJze is ook uw WERKwijze. ‘Praten over’ is vaak bedreigend maar stilstaan is vaak vooruitgaan. Het is belangrijk te weten dat jouw tempo, mijn tempo bepaalt. De gesprekken zijn afgestemd op uw noden, behoeften en doelen en op ieders individualiteit. Er is zowel kortdurend als langdurige begeleiding mogelijk.

 

Wat Kan Je Bij Mij Komen DOEN?

Je kan bij mij dus psychotherapie volgen, langdurig en kortdurig, ik geef ook krachtige counseling maar ook psychologische coaching in functie van zelfstandig ondernemen.

Ik ontwikkel verschillende projecten binnen de groepspraktijk, zoals GenderSPOT, BOOMing, Make Up Your Mind, Durf Dansen, Recreatieve Boks en nog zoveel meer naar de toekomst toe.

Voor bedrijven ben ik een prachtig concept aan het uitrollen samen met mijn fantastische collega Joke De Winde. Indien U als bedrijf het tipje van de sluier wil, aarzel niet om ons te contacteren.

Expertises binnen het gevangeniswezen zijn onderdeel van mijn werk als psycholoog-psychotherapeut. Mijn ervaring binnen gevangenissen en eerdere opdrachten in screening, adviezen en taxatie onderstut de nodige kwaliteit. Ik werk hierin vooral samen met strafpleiters.

Ik geef ook lezingen en vormingen. Indien je meer uitleg wilt over een bepaalde topic, indien je deze wilt uitdiepen of wenst over te brengen naar een groep, kan je rekenen op een vlotte, enthousiaste, gefundeerde en professionele samenwerking met de nodige expertise.

Zie ook: www.ellenbisschop.be

 

Wat Heb Ik Allemaal GEDAAN?

Ik behaalde een master in de psychologie aan de UGent, studeerde management en beleid in de gezondheidszorg, ben psycho-analytisch psychotherapeut (UGent) en ben een erkend psychotherapeut van uw mutualiteit. Ik zetel in de tuchtraad van de Psychologencommissie, ben lid van de Psychologencommissie (Erkenningsnummer: 862109206), de Belgische Federatie Psychologen en de Vlaamse Vereniging Klinisch Psychologen. Ik ben eveneens verbonden aan de UGent als praktijkassistent en gaf/geef daar praktijklessen voor de vakken Psychoanalytische Psychotherapie en Klinische Psychodiagnostiek. Verder deed ik ondertussen minstens 10 jaar werkervaring op in ambulante psychotherapie, gevangenissen, bedrijven, ziekenhuizen, centrum voor ontwikkelingsstoornissen en zelfstandig ondernemen.