Contact

De Mens

Haeghensgoed 13
9270 Laarne

Inschrijven

De Mens | Shauni Wauters
323
page-template-default,page,page-id-323,qode-social-login-1.0,ajax_leftright,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,paspartu_enabled,menu-animation-underline-bottom,fs-menu-animation-underline,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive
 

Shauni Wauters

PSYCHOLOOG – PSYCHOTHERAPEUT

Groepspraktijk_De_Mens_website-23

The only limits you have, are the limits you believe.

Wie ben IK als mens?

Ik ben een zeer gemotiveerd, geëngageerd persoon die zich steeds voor de volle 100% zal inzetten voor elke nieuwe uitdaging. Ik bijt me vast in iets en zal niet opgeven alvorens ik voor mezelf het gevoel heb dat ik alles gegeven heb. Verder ben ik empathisch en erg meelevend. Ik kan me heel makkelijk verplaatsen in de gevoelswereld van anderen en streef er ook echt naar dat de ander zich bij mij echt gehoord en begrepen voelt.

Door mijn jeugdig enthousiasme heb ik nood aan nieuwe uitdagingen en kansen om mijn eigen limieten te verleggen. Toch kan ik ook echt genieten van even stil te staan in het moment en te genieten van de stabiliteit en standvaste zaken in mijn omgeving.

 

Wat vind ik leuk aan groepspraktijk DE MENS?

Wat mij het meeste aanspreekt binnen de groepspraktijk is de diversiteit van het team. We werken samen met volwassenpsychologen, kinderpsychologen, ergotherapeuten, logopedisten, lichaamstherapeuten en personal trainers. Door de verschillende disciplines samen te brengen, zijn we in de mogelijkheid om heel nauw samen te werken en aan de slag te gaan met cliënten vanuit meerdere startpunten. Zelf ben ik iemand die heel hard wil werken aan een gezonde geest EN aan een gezond lichaam, en laat dat nu net de sterkte zijn van wat wij allemaal te bieden hebben in de groepspraktijk. Elk aspect van “gezond en gelukkig zijn” komt bij ons aan bod. Ook de nauwe samenwerking met collega’s en de losse en gezellige sfeer binnen de praktijk is enkel een meerwaarde.

 

Waarvoor kan je bij mij komen SPREKEN?

Heb je het gevoel even vast te lopen? Niet meer alleen te kunnen verder gaan en geen oplossing meer te zien? Daarover praat ik heel graag met jou. Verlieservaringen kunnen heel ingrijpende gebeurtenissen zijn, waardoor alles wat normaal heel vanzelfsprekend is, plots een zeer grote opgave lijkt. Bij verlies gaat het niet enkel over het overlijden van een dierbare, maar ook over elke mogelijke situatie waarin je het gevoel hebt iets belangrijks in je leven te moeten achterlaten: scheiding, werkverlies, relatiebreuk, kinderen die het huis uitgaan, ouder worden,…

Soms loop je als persoon vast in patronen die je ziet terugkomen in je leven. Wanneer je zelf niet weet hoe deze patronen te doorbreken, kan het helpen om hierover in gesprek te gaan. We proberen het verhaal vanuit een ander perspectief te bekijken, anders om te gaan met het verhaal. Van daaruit werken we om de zaken die moeilijk lopen een plaats te geven en wordt nieuwe keuzes maken mogelijk. De redenen om op gesprek te komen kunnen heel verscheiden zijn. Of het nu om mentale conflicten gaat, je zelfbeeld die een hele deuk kreeg, relatieproblemen, angst, depressieve gevoelens of identiteitsvragen, bij mij mag en kan je spreken op een open manier. We vertrekken vanuit jouw belevingswereld en jouw expertise, want uiteindelijk is ieder persoon uniek en heeft ieder persoon een eigen levensverhaal.

 

Wat kan je bij mij komen DOEN?

Je kan ervoor kiezen om samen met mij als individu aan de slag te gaan. Wanneer je het gevoel hebt dat je vooral zelf de touwtjes in handen wil nemen en een stap wil zetten naar hulp, bent u zeker welkom om individueel op gesprek te komen. We gaan samen op zoek naar wat het probleem net is, waar het zou kunnen ontstaan zijn en hoe het zich door de jaren heen gemanifesteerd heeft doorheen uw leven. We kijken naar welke paden u in de toekomst zou kunnen bewandelen en u leert om actief andere keuzes te maken. Natuurlijk staat u hier niet alleen voor, samen gaan we op zoek naar uw sterktes en krachten.

Ook kan u ervoor kiezen om samen met uw partner of met het gezin op gesprek te komen. Wanneer jullie samen het gevoel hebben dat de dynamiek binnen de relatie of het gezin stroef loopt, of er bepaalde thema’s zijn waarover jullie als systeem niet op dezelfde lijn zitten, zijn jullie van harte welkom om SAMEN in gesprek te komen en op zoek te gaan naar hoe het anders kan. Ook hier telt elk individu en sta ik als psycholoog neutraal tussen jullie in. We gaan ook hier samen op zoek naar het probleem, vanwaar dit ontstaan is en wat mogelijke nieuwe pistes zijn die we samen kunnen exploreren.

 

Wat heb ik allemaal GEDAAN?

Tijdens mijn studies klinische psychologie aan de universiteit van Gent, heb ik steeds geprobeerd om me maatschappelijk in te zetten voor doelgroepen die in mijn ogen wel wat ondersteuning konden gebruiken. Ik zette me onder meer in voor jongeren binnen de bijzondere jeugdzorg en stond in voor gesprekken met hen rond identiteitsvragen en schoolproblemen. In de zomers ging ik als vrijwilliger naar Marokko om projecten op te starten voor de plaatselijke wees- en straatkinderen.

Tijdens mijn stages in de opleiding koos ik er bewust voor om me te engageren op crisisafdelingen. Ik begon mijn stage op de afdeling crisisinterventie in PC Dr. Guislain en eindigde ze op de psychiatrische afdeling van het algemeen ziekenhuis Jan-Palfijn in Gent. Ik was enorme voorstander van het kort op de bal spelen en zo snel mogelijk aan de slag gaan met mensen zodat ze snel terug op de rails raakten.

Van hieruit besloot ik om een job te zoeken in het Forensisch Psychiatrisch Centrum te Gent als therapeutisch assistent. Deze doelgroep van geïnterneerde mannen bleef op vlak van hulpverlening veel te lang in de kou staan, waardoor ik mijn steentje wou bijdragen aan hun hulpverleningsproces. De keuze om te starten in Groepspraktijk De Mens is voor mij een zeer mooie aanvulling hierop om ambulant te werk te gaan en  te kunnen helpen wanneer mensen nog in hun dagelijkse leefwereld functioneren.

In de toekomst vat ik heel graag mijn therapieopleiding relatie-, gezins-, en systeemtherapie aan in combinatie met een permanente vorming seksuologie.