Contact

De Mens

Haeghensgoed 13
9270 Laarne

Inschrijven

De Mens | Yoga & Stresshantering
347
page-template-default,page,page-id-347,qode-social-login-1.0,ajax_leftright,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,paspartu_enabled,menu-animation-underline-bottom,fs-menu-animation-underline,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive
 

Yoga & Stresshantering

Jongeren & Volwassenen

Carlo introduceert je in en begeleidt je met Hartcoherentie & Yin Yoga  naar ontspanning en stresshantering. De Yin Yoga kan zowel individueel als in groep en is voor alle leeftijden en niveau’s. In de toekomst zal hij ook Chakra meditatie yoga & Qi Gong geven.

De trainingen zullen vermeld worden in de rubriek activiteiten. Ook inschrijven kan op deze website.

DeMens-6435

Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige yogastijl die zich richt op lichaam en geest. We brengen de aandacht naar de diepere structuren van het lichaam. We houden het lichaam voor een langere periode in een bepaalde houding. Op deze manier maken we de gewrichten soepel en rekken we zachtjes het bindweefsel. Bij Yin Yoga komen je lichaam en geest tot rust, waardoor je beter leert omgaan met stresserende momenten en situaties.

De bewegingen zijn niet belastend voor je lichaam. Met aandacht en respect voor de grenzen van je lichaam oefenen we verschillende houdingen (asana’s). Je leert je ademhaling verruimen en je geest tot rust brengen. Bij Yin Yoga in combinatie met Yang-houdingen gaan we dieper op zoek naar onszelf en ontdekken we de spirituele wereld.

Yin Yoga geeft je tijd om elk aspect van je lichaam te voelen. In een rustgevende reboundhouding voelen we hoe de energie stroomt in ons lichaam. Het effect is een soepeler, energetisch en sterker lichaam.

Folder Yin Yoga

Lesdagen en -uren

Donderdagavond lessenreeks: van 20u00 – 21u30.
Maximum 10 personen per les.

Prijzen

1 les: 15 € // 10 lessen: 130 €
Gelieve vooraf in te schrijven.
In de yogastudio zijn yogamatten aanwezig.
Gelieve een handdoek mee te brengen.

 

Individuele yoga mogelijk na afspraak:

carlo.vanhulle@groepspraktijkdemens.be
+32 475 30 54 31

Inschrijven

Hartcoherentie

Het hart geeft meer signalen naar het brein door dan omgekeerd. Daarenboven kan men met een eenvoudige oefening het hartritme in die mate beïnvloeden dat het hart zich niet meer in een vecht-vluchtreactie bevindt, maar in een veilige modus. Op dat moment geeft het hart signalen door naar onze hersenen dat alles veilig is en brengt het hart evenwicht in ons brein en zenuwstelsel!

Hartcoherentie is deze bijzondere toestand waarin het hart zich in een veilige modus bevindt.

Hartcoherentie is gebaseerd op degelijk wetenschappelijk onderzoek. Indien men de oefening doet zoals voorgeschreven, dan zal het hart zich naar een veilige modus begeven met gunstig effect tot gevolg. Hartcoherentie is ook meetbaar met biofeedback apparatuur. Deze apparatuur is speciaal ontwikkeld voor het meten van hartcoherentie en geeft je informatie over de toestand van je zenuwstelsel.

Folder Hartcoherentie

De training wordt stelselmatig opgebouwd. Er wordt van jou verwacht actief deel te nemen aan de training. Deze deelname vraagt weinig van je dagdagelijkse tijd maar wel aandacht en discipline voor de beoefening van hartcoherentie. Daarom is coaching zo belangrijk.

Het traject bestaat minimum uit 4 sessies:

  • Sessie 1: Hoe werkt mijn zenuwstelsel? Wat doet stress met mij? Wat is de invloed van ademhaling? Hoe kan ik “onthaasten”?
  • Sessie 2: Hoe kan ik mijzelf in balans brengen? Wat is hartcoherentie en de functie van het hart? Hoe kan ik thuis zelfstandig meten of het zenuwstelsel in balans is?
  • Sessie 3: Wat is de rol van hormonen en wat is de invloed van emoties? Hoe kan ik een betere emotionele beheersing bekomen en veerkracht opbouwen?
  • Sessie 4: Hartcoherentie in mijn dagdagelijkse leven: tips en tricks bij acute en toekomstige stress, conflicten, faalangst,…

We werken tevens aan een goede emotionele huishouding. Na elke sessie ontvang je een e-mail met de nodige info.
Tussen elke sessie is er een periode van ongeveer 2 weken. Afhankelijk van jouw vorderingen tijdens de training kan er een 5de sessie toegevoegd
worden.

carlo.vanhulle@groepspraktijkdemens.be
+32 475 30 54 31